Sıcaklıklar 8 derece düşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hava sıcaklığının yarın kuzeybatı kesimlerde, hafta sonunda kuzey, iç ve batı bölgelerde 3 ila 8 derece azalarak mevsim normalleri civarına gerileyeceği tahmin ediliyor. 

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle halen sıcaklıklar güney, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece, kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece üzerinde seyrediyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığının yarın kuzeybatı kesimlerde, hafta sonunda kuzey, iç ve batı bölgelerde 3 ila 8 derece azalarak mevsim normalleri civarına gerileyeceği tahmin ediliyor. 

Yarın Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Artvin ve Rize'nin iç kesimleri ile akşam ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Çorum, Burdur ve Antalya'nın kuzeybatısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Sakarya, Kocaeli'nin kıyı ilçeleri, Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu ile Sinop'un iç ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Cumartesi günü, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile gece saatlerinde Konya, Nevşehir, Niğde ve Aksaray çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop'un batısında, öğle saatlerinden sonra aralıklarla Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. 

Pazar günü ise Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bartın, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların aralıklarla Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
Rüzgar, yarın ve hafta sonunda Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice, Güney Ege'de kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.