Sıcaklıklar artıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA – Yağışlar, Kahramanmaraş'ın güneybatı çevreleri, Elazığ'ın güney, Şanlıurfa'nın kuzey kesimleri ile Osmaniye, Adana, Hatay, Diyarbakır, Batman, Muş’ta yer yer kuvvetli olacak. Sıcaklık Marmara ve Ege'de 1 ila 3 derece artacak. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile gece saatlerinde Trakya'da aralıklarla görülecek olan yağışların; Osmaniye, Adana ve Hatay ile Kahramanmaraş'ın güneybatı çevreleri, Diyarbakır ve Batman ile Muş ve Elazığ'ın güney kesimleri, Şanlıurfa'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 
Hava sıcaklığının, Marmara ve Ege'de 1 ila 3 derece artacağı, iç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin edilirken, rüzgar genellikle güneyli, zamanla İç Anadolu'da batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek. 
 
Kuvvetli yağış
Yağışların; Osmaniye, Adana ve Hatay ile Kahramanmaraş'ın güneybatı çevreleri, Diyarbakır ve Batman ile Muş ve Elazığ'ın güney kesimleri, Şanlıurfa'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu. 
 
Bazı illerde hava durumu
 
[PAGE]
 
Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu. (16) 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (13) 
İZMİR: Parçalı az bulutlu. (20) 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (21) 
ANTALYA: Parçalı az bulutlu. (23) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (10) 
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (12) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu. (8) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı.(16) 
 
Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu, gece saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz'in çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye, Adana ve Hatay ile K.Maraş'ın güneybatı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Gümüşhane'nin yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Erzurum ve Ardahan'ın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Diyarbakır ve Batman çevreleri ile Ş.Urfa'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.