Sıcaklıklar arttı, orman yangınları başladı

Aydın ve Muğla'da çıkan yangınların nedeni henüz tespit edilemedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN - Aydın'ın Bozdoğan ilçesi Kemerköy bölgesinde çıkan orman yangınında 1 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.  Muğla'nın Fethiye ilçesinde de çıkan orman yangını söndürüldü.

Nazilli Orman İşletme Müdürü Necat Demirsu, Bozdoğan Kemerköy Koca Osman Beleli mevkisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıktığını söyledi.

Yangına 3 yer ekibinden oluşan 60 yangın söndürme işçisi, 5 yangın söndürme arazözünün müdahale ederek kısa süre içerisinde kontrol altına aldığını beliren Demirsu, ''Şu anda ise soğutma çalışmaları devam ediyor. İlk edindiğimiz bilgilere göre yangının ziraat arazisinden ormanlık alana sıçradığını belirledik. Yangında bir hektar kızılçam alan zarar gördü'' dedi.

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki orman yangını da söndürüldü. Gökben köyünün Taşkaklık mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına 1 helikopter ve 5 arazözle 50 orman yangını söndürme işçisi ve Gökben köyü sakinleri müdahale etti.

Yangının söndürüldüğü, soğutma çalışmasına başlandığı bildirildi.

Fethiye Orman İşletme Müdürü Reşat Tunç, yangının nedenini araştırdıklarını belirterek, "Yangında 5 dekar ormanlık alan, 5 dekar zeytinlik alan yandı. Yangına köylülerin müdahale etmesi işimizi daha da kolaylaştırdı ve yangını büyümeden kontrol altına alarak söndürdük. Artık havalar iyice ısındı. Vatandaşlarımızın ormanlık alanda ateş yakmamalarını istiyoruz" dedi.

Öte yandan İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Ovacık mevkisinde makilik alanda çıkan ve tarım arazisine sıçrayan yangının söndürüldü.

Yangın bölgesine gelen Urla Orman İşletme Şefi Özgür Erciyas, söndürme çalışmasına katılan uçak ve helikopterin 30'ar sorti yaparak yanan alana su bıraktığını, yer ekipleri ve arazözlerin de yoğun çalışması sonucu söndürülen yangında 3 hektarlık alanın tahrip olduğunu bildirdi.

Erciyas, bölgedeki soğutma çalışmalarının başlandığını kaydetti.

Hatay'da 1 hektarlık alan yandı

Hatay'da, Habibi Neccar Dağı Saint Pierre Kilisesi yakınlarındaki alanda, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında yaklaşık 1 hektarlık alanın zarar gördü.

Yoğun bir çalışmayla söndürülen yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Yangın, 7 arazöz, 1 helikopter ve yer ekibinin çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. Yangın, şiddetli rüzgara rağmen yerleşim alanlarına ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldü. Soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir