Sıcaklıklar Batı'da düşecek, Doğu'da artacak

Marmara ve Batı Karadeniz ile Kuzey Ege kıyılarında sağanak bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı; batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalırken, doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara ve Batı Karadeniz bölgeleri ile Kuzey Ege kıyılarında sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışlar bekleniyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı; batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalırken, doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile zamanla Marmara'nın kuzeyi ve Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

Yüksek sıcaklık uyarısı

Hava sıcaklığının, yurdun iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Bazı illerde hava durumu

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (30)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (36)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (33)

ADANA: Az bulutlu ve açık (34)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (34)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu (33)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu (28)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (41)

Bölgeler

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyıları kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeyi zamanla parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri ile öğle saatlerinden sonra iç kesimleri ve Zonguldak, Bartın çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir