Sıcaklıklar devam ediyor

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yapılan son değerlendirmelere göre; sıcaklıklar, güney, iç ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, öğle saatlerinden sonra Edirne, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Bolu, Karabük, Kars ve Ağrı çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı güney, iç ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, güney bölgelerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

Hava sıcaklığının; güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Sıcaklıklar yarından itibaren azalacak

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, aşırı sıcakların Basra alçak basıncının sıcak karakterli özelliğinden kaynaklandığını belirtti.

Sıcaklıkların bugün de aynı seviyede olacağını vurgulayan Çağlar, yarından itibaren Karadeniz ve Marmara'da 1-2 derece azalacağını ancak yine de mevsim normallerinin üzerinde olacağını kaydetti.

Mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyreden sıcaklar, Ankara başta olmak üzere İç Anadolu'nun bazı kentlerinde dün yeniden rekor seviyede gerçekleşti.

Bazı kent merkezlerinde Ağustos ayı sıcaklık rekorları kırılırken, uzun yıllar değerlendirmesine göre Ankara'da 1987'de 39 derece ölçülen sıcaklık dün 40.4 dereceye ulaştı.

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 32

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 40

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 35

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 34

SAMSUN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 32

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 30

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 41

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Edirne çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Denizli ile Muğla'nın iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Burdur ile Isparta'nın batı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ağrı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir