Sıcaklıklar hissedilir derecede düşüyor

Dün akşam başlayan sağanak yağış hafta sonu da sürecek. Sıcaklıklar 6 ila 10 derece arasında düşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bugün Türkiye'nin birçok noktasında kuvvetli sağanak yağışlı hava hakim. Sağanak yağış nedeniyle hava sıcaklığının, kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede 6 ila10 derece azalması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Antalya'nın iç kesimleri, Samsun, Ordu ve Tokat çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Marmara’nın doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa ve İstanbul’un Anadolu yakasında), Sinop, Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun iç kesimlerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg), Batı Karadeniz kıyı illerinde ise (Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51 – 100 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede -6 ila 10 derece- azalması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz, Marmara ve Ege ile gece saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Anadolu yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (25)

Ankara : Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimleri, akşam saatlerinden itibaren il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması öngörülüyor. (33)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu (31)

Adana: Parçalı ve az bulutlu (35)

Antalya :Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (32)

Samsun: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (30)

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu (30)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (39)