Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA – Türkiye geneli parçalı ve az bulutlu, Marmara ve Ege sağanak yağışlı geçecek. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli parçalı ve az bulutlu; zamanla batı bölgeler parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve batısı, Ege ve Antalya ve Burdur ile gece saatlerinden itibaren İstanbul ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. 
 
Hava sıcaklığında, önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. 
 
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, batı kıyılarımızda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi ile Kıyı Ege'de kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 
 
Buzlanma ve don olayı
Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. 
 
Bazı illerde hava durumu
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor. (15) 
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli (9) 
İZMİR: Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (16) 
ADANA: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (18) 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (18) 
SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu (17) 
VAN: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. (2) 
ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (-6)
DİYARBAKIR: Az bulutlu (12) 
 
 
Bölgelerde hava durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: 
MARMARA: Çok bulutlu, Bölgenin güney ve batısı ile gece saatlerinden itibaren İstanbul ve Yalova çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyinde yarın sabah saatlerinde kuvvetlice (30-50 km/s)esmesi bekleniyor. 
EGE: Parçalı, zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyılarının, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Rüzgarın, Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 
AKDENİZ: Çok bulutlu, doğusunun parçalı bulutlu, Antalya çevreleri ile yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Burdur çevrelerinin sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi'nde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey doğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu geçecek.