Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
ANKARA - Yurt genelinin parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz ile gece saatlerinde Marmara'nın çok bulutlu geçeceği tahmin edilirken, sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyredecek. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz ile gece saatlerinde Marmara'nın çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde yer yer sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığının, kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı, mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetlice esecek. 
 
Buzlanma ve don uyarısı
Meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi. 
 
Kar erimeleri ve çığ
Meteoroloji ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesi ve ülke genelinde beklenen hissedilir derecedeki sıcaklık artışı sebebiyle yerde kar örtüsünün olduğu iç bölgelerde yaşanabilecek ani kar erimelerine karşı da vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyardı. 
 
Bazı illerde hava durumu
 
[PAGE]
 
Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli. (17) 
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli. (16) 
İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (21) 
ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (21) 
ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (19) 
SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu. (15) 
ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli. (-2) 
VAN: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli. (5) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli. (16) 
 
Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi öngörülüyor. 
EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçmesi beklenirken, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi tahmin ediliyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı öngörülüyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.