Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Aydın, Manisa, Erzincan, Artvin ile Bayburt çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Sıcaklık Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimleri ile zamanla batısı parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Aydın, Manisa, Erzincan, Artvin ile Bayburt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, sıcaklık Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde, yağış anında yer yer kuvvetlice esecek. 

Bazı illerde hava durumu

[PAGE]

Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Parçalı bulutlu geçecek. (24) 
ANKARA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu. (28) 
ADANA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, bu sabah saatlerinde yer yer sisli. (32) 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu. (28) 
SAMSUN: Az bulutlu ve açık. (21) 
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (16) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (17) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (26) 

Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Balıkesir, Çanakkale ile Edirne ve Tekirdağ'ın güney ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Aydın ve Manisa çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu olacak. 
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Batısı az bulutlu ve açık, doğusu parçalı ve çok bulutlu, Artvin ve Bayburt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile öğle saatlerinde Erzincan çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.