Sıcaklıklarda değişiklik yok

Türkiye'nin genelinde hava sıcaklıklarında değişiklik beklenmezken, Marmara Bölgesi'ne buzlanma ve sis uyarısı yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Hakkari çevreleri ile Artvin'in kıyı ilçeleri yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Türkiye genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklık güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında seyredecek.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Güney Ege kıyıları ile Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Buzlanma uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte Marmara bölgesi ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer sis ve pus meydana geleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı ve az bulutlu. (4)

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu. (12)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu. (14)

Adana: Parçalı ve az bulutlu. (16)

Antalya: Az bulutlu ve açık. (16)

Samsun: Parçalı bulutlu. (10)

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu. (-5)

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu. (8)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin güneydoğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; sabah saatlerinde Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli esecek.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; sabah saatlerinde kıyı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli esecek.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı ilçeleri yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra Hakkari çevreleri hafif kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.