Şiddetli yağış devam edecek

Yağışlar, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz'de görülecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Kırklareli, Kütahya, Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Kayseri'nin doğu ilçeleri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ile Malatya'nın batısında yerel olarak kuvvetli, Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Adana'nın doğusu, Osmaniye ile Hatay kıyılarında yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Ege kıyıları, Doğu Akdeniz ve Sinop çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Yağışların; Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Kayseri'nin doğu ilçeleri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ile Malatya'nın batısında yerel olarak kuvvetli, Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Adana'nın doğusu, Osmaniye ile Hatay kıyılarında yer yer şiddetli olması beklenirken Meteoroloji, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı yer yer çok bulutlu. (32)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)
İZMİR: Az bulutlu. (34)
ADANA: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli, doğu ilçelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor. (32)
ANTALYA: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (32)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; il genelinde yerel olarak kuvvetli, doğu ilçelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor. (29)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (28)
DİYARBAKIR: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(35)

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu, öğleden sonra doğusu ile Kırklareli çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
EGE: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, Kütahya'nın kuzeyi ile Afyonkarahisar'ın doğusu yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.
AKDENİZ: Az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Isparta'nın doğu kesimleri, Antalya'nın İbradı, Akseki ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ile Hatay kıyılarında yerel olarak kuvvetli, Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğleden sonra Sivas çevreleri ile Kayseri'nin doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli, Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı ile Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Malatya'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzeyi ile öğleden sonra bölge geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir