Şiddetli yağış hayatı felç etti

Tekirdağ'da dün akşam başlayan ve etkisini sürdüren sağanak yağış sele neden oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEKİRDAĞ - Tekirdağ ve ilçelerinde dün akşam başlayan ve etkisini sürdüren sağanak, hayatı olumsuz etkiliyor.

Edinilen bilgiye göre, sağanak nedeniyle Namık Kemal Üniversitesi önüne yapılan köprü altına biriken su sürücülere zor anlar yaşattı. Kentin çeşitli bölgelerinde de sağanak nedeniyle yolda çökmeler yaşandı. Belediyenin kazı yaptığı bölgelerde de sağanak nedeniyle derin çukurların oluştuğu görüldüğü.

Malkara ilçesinin Gazibey ve Camiatik mahallerinde 3 evi, Hayrabolu ilçesinde de 5 evi su bastı. Çorlu ilçesinde ise sağanak nedeniyle toprağın biriktiği yolda kalan 2 araç, çekiciyle kurtarıldı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, il genelinde son 24 saatte metrekareye 90,2 kilogram yağış düştüğünü bildirdiler.

Yağışların, gün boyu etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Vali: Can kaybı yok

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, dün geceden bu yana etkili olan sağanaktan dolayı il merkezinde oluşan hasarın tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Vali Kemelek,  yaptığı açıklamada, şehir merkezinde etki sağanaktan dolayı bazı binaların kullanılmaz hale geldiğini, bir kısım binaların da tehlike arz ettiğini kaydederek, "Sağanaktan dolayı oluşan hasarın tespit çalışmalarını sürdürüyoruz. Neyse ki can kaybı olmadı" dedi.

Sağanağın Altınova ve Ördekli derelerinin başta olmak üzere aynı bölgelerde ve aynı sorunlarla yaşandığını ifade eden Kemelek, bu bölgelerde ciddi altyapı sorununun olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Altınova mevkisindeki binaların bir çoğunun alt katlarını su basmasından dolayı vatandaşlar, binalardan tahliye ediliyor.

Bandırma'da da aynı manzara

Öte yandan Balıkesir'in Bandırma ilçesinde de akşamdan bu yana etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde akşamdan bu yana aralıklarla etkili olan, sabah yeniden şiddetlenen sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerleriyle Bandırma Devlet Hastanesinin zemin katlarını su bastı.

400 hasta ve hasta yakını mahsur kaldı

İlçe merkezinde akşamdan bu yana aralıklarla etkili olan, sabah yeniden şiddetlenen sağanak nedeniyle zemin katını su basan Bandırma Devlet Hastanesinde yaklaşık 400 hasta ve hasta yakını mahsur kaldı.

Hasta ve hasta yakınları, belediye ekiplerinin yardımı ve Bandırma Ulaşım AŞ'ye ait otobüslerle tahliye edildi.

Bu arada, yolların su altında kalması yüzünden servisle okuldan dönen 4 öğrenci, Eti Maden İşletmelerine sığındı. Öğrenciler, polis ekiplerince evlerine ulaştırıldı.

Merkeze bağlı Sunullah Mahallesi'nde ise Marmara İlköğretim Okulu'nun bahçe duvarları yıkıldı. İki araç, yıkılan duvarın altında kaldı. Bandırma-Balıkesir karayolunun 3. kilometresinde de kuru yük taşıyan kamyon devrildi, yol trafiğe kısmen kapatıldı.

Yapımına devam edilen Liman AVM'nin girişinde bulunan reklam panoları da devrildi.

İlçede yağmurun şiddetini kaybettiği, su baskınına maruz kalan yerlerdeki suların tahliye edilmesi için çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir