Sigarayı bırak, gömlekle kravatı kap

Alaplı'da kaymakamlığın başlattığı kampanyayla sigarayı bırakan iki kişiye gömlek ve kravat hediye edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
ZONGULDAK - Alaplı'da kaymakamlığın başlattığı kampanyayla sigarayı bırakan iki kişiye gömlek ve kravat hediye edildi.
Alaplı Kaymakamlığı'nın sigara alışkanlığının bırakılmasını teşvik etmek amacıyla başlattığı kampanya doğrultusunda Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'ndan emekli Hakkı Yiğit'e hediyeleri törenle verdi.
Kaymakam Yıldıray Malğaç, yaptığı açıklamada, herkesi sigarayı bırakmaya davet ettiğini söyledi.
Hükümetin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Sağlık Bakanlığı'nın sigarayı bıraktırma amacıyla yürütülen çalışmalara kaymakamlık olarak destek verdiklerini ifade eden Malğaç, şunları kaydetti:
''Sigarayı bıraktırmayı özendirmek için gömlek ve kravat hediye ediyoruz. Maalesef sigara çağımızın önemli bir illeti. Her sene yüz bin insan sadece ülkemizde sigaraya bağlı sebeplerden dolayı hayatını kaybediyor. Kısa sürede sigara içenler, bu alışkanlığını bıraksınlar onlar da sağlıklı bir yaşama kavuşsunlar. Sigarayı bırakan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.''
Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, 25 yıllık sigara alışkanlığını bıraktığını ifade ederek, ''Başbakanımızın başlattığı sigarayı bırakma mücadelesi tüm Türkiye'de ses getirdi. Ben de sigarayı bıraktım. Kaymakamımıza bu hediyesinden dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.
Hakkı Yiğit de 55 yıl sigara içtiğini, arkadaşların da desteğiyle alışkanlıktan kurtulduğunu kaydetti.