Sığınmacılar da "gök taşı avı"nda

Bingöl'ün Sarıçiçek köyünde gök taşı parçası arayanlar arasında Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis'ten gelen Suriyeli sığınmacılar da bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli aileler de Bingöl'ün Sarıçiçek köyünde gök taşı parçası arıyor.

Suriye'deki savaştan kaçarak Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis'e yerleşen 40'a yakın aile de gök taşı parçası bulabilme umuduyla Sarıçiçek köyüne geldi.

Kurdukları çadırlarda çocuklarıyla gece gündüz demeden gök taşı parçası arayan aileler, "Allah'ın bir hediyesi" olarak değerlendirdikleri gök taşı parçalarının satışından elde edecekleri gelirle ev alma hayali kuruyor.

Suriye'nin Rakka kentinden Türkiye'ye gelen Abbas Musa Hemo, "Allah'ın hediye olarak gönderdiği taşı aramaya gelmişiz. Herkes işini görsün diye bu Allah'ın bir hediyesidir" diye konuştu.

Halep kentinden kaçarak Diyarbakır'a yerleşen Şaban Hemo da "(Bu taş çok değerlidir, para eder, gidin arayın) dediler. Bulursam kazanacağım parayla Suriye'ye döndüğümüzde bir ev yaparım" dedi.

Ali Halil Hemo ise "Bingöl'e değerli bir taş düştüğünü öğrenince ailece köye geldik. Gökten geldiği için kutsal ve güzel bir taştır. Herkes bu taştan bulmak için çaba sarf ediyor. Satıp kendimize bir ev yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Suriye'nin Kobani kentinden Türkiye'ye geldiğini anlatan Müslüm Sefer de gök taşı bulma ümidiyle ailesiyle 4 gün önce Bingöl'e geldiğini söyledi. 

Sefer, buldukları taşın satışından elde edecekleri gelirle ev ve eşya almak istediklerini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir