Sığır cinsi hayvanların izlenmesi yönetmeliğinde değişiklik

Hayvan sahibi, işletmesine ve işletmesinden yapılan sığır cinsi hayvan hareketlerini 7 gün içinde, bu hayvanların doğumlarını, ölümlerini, işletmede zorunlu kesimlerini, yetiştiricinin kendisine ve işletmesine ait bilgilerini ise 30 gün içinde ilgili il/i

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hayvan sahibi, işletmesine ve işletmesinden yapılan sığır cinsi hayvan hareketlerini 7 gün içinde, bu hayvanların doğumlarını, ölümlerini, işletmede zorunlu kesimlerini, yetiştiricinin kendisine ve işletmesine ait bilgilerini ise 30 gün içinde ilgili il/ilçe müdürlüklerine bildirecek. 

Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Buna göre, sığır cinsi hayvanların tanımlanması doğumundan itibaren en geç 3 ay içinde, ancak 3 aydan önce hayvan doğduğu işletmeyi terk edecekse işletmeyi terk etmesinden önce gerçekleştirilecek. 

Yönetmelikteki, ''Hayvan pasaportu''nun tanımı, ''Bakanlıkça belirlenen hayvana ait bilgileri içeren il/ilçe müdürlüğü veya yetkilendirilmiş kurum veya kuruluş tarafından düzenlenen imzalı belge'' şeklinde yeniden düzenlendi. 

Hayvan sahibi, işletmesine ve işletmesinden yapılan sığır cinsi hayvan hareketlerini 7 gün içinde, bu hayvanların doğumlarını, ölümlerini, işletmede zorunlu kesimlerini, yetiştiricinin kendisine ve işletmesine ait bilgilerini 30 gün içinde ilgili il/ilçe müdürlüğüne bildirecek. 

Herhangi bir nedenle bu yönetmelik hükümlerine uygun olarak gerekli bildirimleri yapılmayan sığır cinsi hayvanların hareket, ölüm, kesim, işletmede zorunlu kesimleri ile yetiştiricinin kendisine ve işletmesine ait bilgiler, yönetmelikte belirtilen bildirim süresine bakılmaksızın 31 Aralık 2014 tarihine kadar güncellenecek. 

Öte yandan ''Yem Katkıları ve Premikslerin Üretimi, İthalatı, İhracatı, Satışı ve Kullanımı Hakkında Tebliğ''in yürürlükten kaldırılmasına ilişkin tebliğ de Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir