Sigortacıların yeni başkanı Mustafa Su oldu

TSRŞB'de Genel Kurul beklendiği gibi hareketli geçti. 3 adayın yarıştığı başkanlık seçiminin galibi Mustafa Su oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yakup SAYAR

İSTANBUL - Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği'nin (TSRŞB) yeni Başkanı Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su oldu. TSRŞB'nin dün yapılan Başkanlık seçimini Mustafa Su kazandı. 59 oyun kullanıldığı seçimde Mustafa Su 25 oy alırken, diğer adaylardan Dubai Sigorta Genel Müdürü Çetin Alanya 22, Aksigorta Yönetim Kurulu Danışmanı Fahri Altıngöz 12 oy aldı.

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, 30 Mart 2011 tarihinde düzenlediği basın toplantısında seçimi kazanacağının sinyalini vermişti. Mustafa Su, sektörün pazar payının yüzde 60-70'ler oranında birlik yönetim kurulunda temsil edilmesi, prim üretimi anlamında küçük şirketlerin de mutlaka birlik yönetim kurulunda yer almaları gerektiğini vurgulamıştı.  Su, birlik içinde emeklilik şirketlerinin temsil edilmediğine de işaret etmiş, bu konuda kanun değişikliği gerektiğini, başkan seçilmesi halinde öncelik vereceği konuların başında birlik çatısı altına emeklilik şirketlerini de dahil ederek sektörde birliğin sağlanması ve sektörün sesinin daha gür çıkmasını sağlamak olduğunu söylemişti.

Basın toplantısında TSRŞB'nin sektörle ilgili konularda soruları beklemeden kendiliğinden açıklama yapar konuma geçmesi gerektiğine de işaret eden Su, haksız rekabetin önlenmesi ve sigortacılığın geliştirilmesi için çalışacağını da kaydetmişti. Mustafa Su seçimlerin sonuçlanması sonrasında yaptığı kısa açıklamada ise sektörün gelişmesi amacıyla geçmişte olduğu gibi gelecekte de canla başla çalışacağını, bunu yaparken Başkanlık sorumluluğunu da taşıyor olmanın kendisine onur verdiğini belirtti.

Yeni Yönetim Kurulu

Seçimlerde yeni Yönetim Kurulu'da belirlendi. Eski yönetimden 9 kişinin yerini koruduğu gözlendi.  Eski Başkan Hulusi Taşkıran ve Demir Sigorta Genel Müdürü Ali Ersoy'un yerine Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan ve Liberty Sigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin yeni yönetime seçilen isimler oldu.

TSRŞB'nin yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, Allianz Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Olgaç, Aviva Sigorta Genel Müdürü Ertan Fırat, Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri, Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, Liberty Sigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin, Anadolu Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, Garanti Emeklilik Genel Müdürü Erhan Adalı, Mapfre Genel Yaşam Sigorta Genel Müdürü Muhittin Yurt ve Milli Reasürans Genel Müdürü Hulki Yalçın.  

Mustafa Su kimdir?

1953 yılında Antalya’da doğan Mustafa Su, ODTÜ İdari İlimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Su, 1976 yılında Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda müfettiş yardımcısı olarak göreve başladı. 2001 yılında Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü olarak göreve başlayan Su, 1 Şubat 2006'da Anadolu Sigorta Genel Müdürlüğü'ne getirildi.

Mustafa Su, 2003’ten bu yana Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nde, 2007-2009 tarihleri arasında Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü. Sigorta Bilgi Merkezi Koordinasyon Komitesi Başkanı olan Su’nun TED Ankara Koleji ve ODTÜ Mezunlar Derneği üyeliği de bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir