Siirt'te mayın patlaması: 1 yaralı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİİRT - Pervari ilçesinde terör örgütünce orman yoluna döşenen mayının köylülerin bulunduğu traktörün geçişi sırasında patlaması sonucu 1 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, PKK terör örgütü mensuplarınca Palamutlu köyü yakınlarında yola döşenen mayın, ormanlık alanda odun toplamaya giden Doğustan Bayram yönetimindeki (22) 56 AT 252 plakalı traktörün geçişi sırasında patladı.
Patlamada, traktörde bulunan Selahattin Yıldırım (33) yaralandı. Yaralı, Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sürücü Bayram, her gün odun almaya gittiği yolda mayın patladığını belirterek, ''Her gün 4-5 kişiyle odun toplamaya gidiyorum. Bu sabah da odun toplamaya gittik. Yola döşenen mayının üzerinden geçtik. Yanımdaki arkadaşım yaralandı. Patlamanın etkisiyle traktör ikiye bölünerek kullanılamaz hale geldi'' dedi.
Yaralı Yıldırım ise yaklaşık 10 günden beri açtıkları orman yolundan giderek odun getirdiklerini belirterek, bugünkü geçişleri sırasında patlama meydana geldiğini anlattı.

Milletvekili Demirkıran yaralıyı ziyaret etti

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ve AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş, yaralı Yıldırım'ı hastanede ziyaret etti. Demirkıran, terörü lanetlediğini belirterek ''Terör en fazla zararı bölge insanına veriyor. Haksız yere insanlarımızın canına kast ediyor, yaralıyor. Bugün olduğu gibi ailelerinin geçimini sağlamak üzere odun toplayan bu vatandaşlarımızın kime ne zararı vardı? Terörü lanetlerken herkesin bir kez daha bunu düşünmesi gerekiyor'' dedi.
Öte yandan, Siirt Valiliği, eylemi gerçekleştiren terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla bölgede hava destekli operasyon başlatıldığını bildirdi.


 

Bu konularda ilginizi çekebilir