Şikayette internet dönemi

Web Üzerinden Mahalle Polisine Erişim, Şubat sonunda başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşın mahalle polisine internet üzerinden ulaşarak, şikayet ve önerilerini ileteceği Web Üzerinden Mahalle Polisine Erişim Projesi'ni Şubat ayının sonunda uygulamaya koyacak.

Mahalle polisi uygulamasından olumlu sonuç alan Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşların mahallesinden sorumlu polise daha kolay ulaşması için yeni bir proje üzerinde çalışıyor.

Şubat ayının sonunda uygulamaya konulacak Web Üzerinden Mahalle Polisine Erişim Projesi ile vatandaşlar, www.turkiye.gov.tr adresiyle e-devlet üzerinden sisteme girerek mahallesinden sorumlu polisin kim olduğunu öğrenebilecek. İnternet sitesinde mahalle polisinin bir fotoğrafı bulunacak. Vatandaşlar, mahalle polisine mail yoluyla ulaşarak, şikayet ve önerilerini iletecek.

Mahalle polisleri de gerekirse yüz yüze vatandaşlarla görüşerek şikayet ve önerileri hakkında bilgi alıp, yetkililere ileterek sorunun çözümüne katkı sağlayacak.

Projeyle Toplum Destekli Polislik hizmetleri hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi ve güvenlik hizmetleri konusunda toplumsal desteğin arttırılması amaçlanıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir