Sıkıntı çıkarsa "meydan" Vali'ye kalacak

İstanbul Valisi Mutlu 1 Mayıs'ta sıkıntı yaşanırsa Taksim'e bir daha izin vermeyeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün anlamına uygun bir şekilde kutlanmasını önemsediklerini belirterek, "Aldığımız güvenlik tedbirlerine, koruma tedbirlerine karşılık meydanda en ufak bir sıkıntı yaşanırsa, kardeşlerimizin ve işçilerimizin hakkı olan bu bayramın kutlanmasında Taksim dışında başka yerlere izin vermeye başlarım. Bir daha Taksim'e de karşılığı ne olursa olsun izin vermem" dedi.

Mutlu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "İstanbul Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor" projesinin protokol imza töreni sonrası, gazetecilerin 1 Mayıs hazırlıklarına ilişkin sorularını cevapladı. 1 Mayıs'ın emekçilerin ve işçilerin Türkiye'de ve dünyada kutladığı önemli günlerden biri olduğunu belirten Mutlu, "Biz böyle bir günün anlamına uygun bir şekilde kutlanmasını çok önemsiyoruz. İstanbul'umuzla ilgili de 1 Mayıs kutlamalarının genelde talep edildiği yer Taksim Meydanı'dır, bu konuyla ilgili olarak da gerekli izni vereceğiz" diye konuştu.

Mutlu, önceki yıllardaki istenmeyen görüntülerin yaşanmamasına yönelik kutlamalar için izin isteyen yetkilileri de uyardıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Yalnız şunu özellikle belirtiyorum, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda emekçilerimizin ve işçi kardeşlerimizin bu özel gününde, Taksim Meydanı'nında milletimizin üzüntüsüne sebebiyet verecek, milli hassasiyetlerimizi rencide edecek, Taksim'de anıt çevresinde ve anıtta birtakım olumsuz ve bizleri rahatsız edecek görüntüler verildiği takdirde, bundan sonra açık söylüyorum, Taksim'de kutlama konusunda yeni bir karar alabilirim. Bunu çok net olarak söylüyorum. Buna yönelik yanlış bir hareketi, bir saygısızlığı, münferit kişilerin dahi saygısızlık yaptığını görürsem, bundan sonrasıyla ilgili bu tedbirleri almayan ve bana müracaat eden ilgililer nezdinde hem işlem yaparım, bir daha 1 Mayıs'ta Cumhuriyet Anıtı'nın çevresinde oluşacak olumsuzluklardan dolayı, hem de bu konuyla ilgili iznimi dikkatli bir şekilde kullanırım."

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir