Sıkıntılı şirketlere SANGEM deva olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR’DEN / Tülay TAŞKIN

Eskişehir Sanayi Odası, üyelerine yönelik sürdürdüğü hizmet anlayışını başka bir boyuta taşıdı. Bilimsel ve teknolojik

destek ile Ar-Ge ve eğitim hizmetinin yanında krizden zarar görmüş ve görmesi muhtemel şirketlere yön çizecek yeni bir projeye daha imza attı. Türkiye’de ilk olan bu projenin adı; ‘SANGEM’ yani Eskişehir Sanayi Geliştirme Merkezi. Genel olarak Eskişehir sanayini geliştirmeye yönelik projeler üretecek olan SANGEM’in asıl amacı, şirketlere klinik hizmeti vermek olacak.

Eskişehir Sanayi Odası‘nın ekonomik kriz sonrası ‘KOBİ Klinik’ projesinin bir uzantısı olarak değerlendirdiği SANGEM, zor durumda kalmış sanayiciye hiçbir bedel karşılığı olmadan mevcut durumdan nasıl çıkılacağı konusunda yol göstermeyi hedefliyor. Sanayiciye, sektördeki sorunlardan kurumsal yapıya, teknolojik yenilikler ve takibinden finansal alanlara kadar pek çok konuda yardımcı olmayı ve çözüm önerileri geliştirerek rehberlik etmeyi hedefleyen SANGEM, tam anlamıyla sorunlu ve sorunlu olmaya aday firmaları masaya yatıracak.

Bununla ilgili uzman kişilerden oluşan bir ekip kuran Eskişehir Sanayi Odası, merkeze yardım için başvuran şirketin tüm verilerini alarak değerlendirmeye tabi tutacak ve ne yapması gerektiği konusunda yol gösterecek. Firmaların tüm özel bilgilerine de sahip olacak olan SANGEM, karşılıklı güveni sağlamak için de firmalarla gizlilik anlaşması imzalayacak.

SANGEM, genel sanayii kalkındırmaya yönelik projeler üretmek yerine tek tek firmalar bazında çalışmalar yapacak. Aile şirketi ve küçük ölçekli sanayi yapısına sahip olan ve yönetsel hataları bulunan, günlük sorunlarla uğraşırken global pazara geçiş yapamayan şirketlere yardım eli uzatacak olan SANGEM projesiyle el attıkları her şirketi kurtarma iddiasında olmayan Eskişehir Sanayi Odası, sadece kötü durumdaki şirketlere değil, iyi durumda olan ancak geleceği karanlık olan firmalara da bir yön haritası çıkarmayı hedefliyor.

Sanayi odasının bu tarz ilginç ve ilk olmanın yanında öncü olan projelerinin devamının geleceğini biliyoruz. Dileğimiz, her zamanki önemsemez ve bana bir şey olmaz tavrın bir kenara bırakılarak sıkıntıda olan ve darboğaza girme olasılığı bulunan her firmanın bu şansı kullanmasıdır.