Şile kazısı da Ergekon'la birleştirildi

Şile'deki ormanlık alanda yapılan kazıya ilişkin 4 sanığın yargılandığı dava, birinci "Ergenekon" davasıyla birleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "Ergenekon" soruşturması kapsamında Şile'deki ormanlık alanda yapılan kazıya ilişkin 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılandığı davanın, birinci "Ergenekon" davasıyla birleştirilmesi talebi kabul edildi.

Birinci "Ergenekon" davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Şile'deki ormanlık alanda yapılan kazıya ilişkin tutuklu sanıklar Ulaş Özel, Okan İşgör ve Hüseyin Yanç ile tutuksuz sanık polis memuru Yusuf Ethem Akbulut'un "Ergenekon terör örgütüne üye olmak" ve "patlayıcı madde bulundurmak" gibi suçlardan yargılandığı davanın, kendi mahkemelerindeki dava ile birleştirilmesi talebini değerlendirdi.

Buna göre mahkeme heyeti, bu davanın birinci "Ergenekon" davası ile aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu anlaşıldığı için birleştirilme talebine onay verdi. Mahkeme heyeti, bu durumun da İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesine bildirilmesini kararlaştırdı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 Aralık 2011 tarihli duruşmada, kendi mahkemelerindeki dosya ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen birinci ve ikinci "Ergenekon" dava dosyaları arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunun anlaşıldığını belirterek, bu dava dosyasının "Ergenekon" dava dosyalarıyla birleştirilmesi hususunda onay verip vermeyeceğinin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine sorulmasına karar vermişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir