”Şimdi yatırım yaparsanız, kriz fırsata dönüşecek”

Başbakan Erdoğan, Türk-Hint İş Forumu Toplantısında yaptığı konuşmada, krize ilişkin değerlendirmeler yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

YENİ DELHİ - Küresel ekonomik krize ilişkin değerlendirme yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi yatırım yapma zamanıdır. İstihdam ve üretim yapma zamanıdır. İnanıyorum ki işte o zaman bu kriz neye dönüşecektir? O ülkeler için fırsata dönüşecektir" dedi.

Erdoğan, Obueroi Oteli'nde düzenlenen Türk-Hint İş Forumu Toplantısında yaptığı konuşmada, ekonomik konularda yapılacak işbirliğinin iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştıracağını söyledi.

Hükümetlerin bu konuda hemfikir olması ve güçlü bir siyasi irade ortaya koymasının önemli bir gelişmenin kapısını açtığını kaydeden Erdoğan, "Bu konuda iki tarafın iş adamlarına büyük sorumluluklar düşüyor. Hükümet olarak yatırım ve ticaret için uygun ortamı oluşturuyoruz. Bize düşen, engelleri kaldırmak, dolaşmak, süreçleri kolaylaştırmak ve teşvik etmektir. İş adamlarının da açılan bu yollardan ilerleyerek her iki ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacaklarına inanıyorum" dedi.

Erdoğan, Türkiye ve Hindistan'ın iki büyük medeniyetin mirasçıları olduğunu belirterek, "Özellikle Kurtuluş Savaşı sırasında Hindistan halkının verdiği desteği hiçbir zaman unutmadık ve her zaman da anacağız" dedi.

İşbirliğinin önemi

G-20 toplantısında edindiği izlenimleri aktaran ve alınan kararlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şu anda Türkiye ve Hindistan bence 'şöyle bir kenara çekilip acaba kriz geçer mi diye beklerse' bu kriz bu ülkeleri daha fazla vurur. Tam aksine şimdi yatırım yapma zamanıdır. İstihdam ve üretim yapma zamanıdır. İnanıyorum ki işte o zaman bu kriz neye dönüşecektir? O ülkeler için fırsata dönüşecektir."

Bölgenin iki güçlü ve büyük ekonomisi olan Hindistan ve Türkiye'nin hem krizin aşılması hem de bu krizin fırsata dönüştürülmesi için işbirliği yapmalarının son derece önemli olduğuna inanıyorum."