Şimşek, Belçika ve Lüksemburg'da Türkiye'deki fırsatları anlatacak

Bakan, 29 Eylül'de Brüksel'de "Türkiye-Belçika İş ve Yatırım İmkanları Toplantısına" katılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Belçika ve Lüksemburg'da düzenlenecek toplantılarda, Avrupalı yatırımcılara, Türkiye'deki yatırım ve iş fırsatlarını anlatacak.

Şimşek, 29 Eylül Salı günü Brüksel'de düzenlenecek olan "Türkiye-Belçika İş ve Yatırım İmkanları Toplantısına" katılmak üzere yarın Belçika'ya gidecek.

Maliye Bakanı Şimşek, Belçika Ekonomi Bakanı Van Quickenborne ile birlikte iki ülke arasındaki iş ve yatırım imkanlarının ele alınacağı toplantıda bir konuşma yapacak.

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz'ın da, Belçikalılara Türkiye'deki yatırım olanakları hakkında bilgi vereceği toplantıda, iki ülkede yatırıma uygun cazip sektörler, fırsatlar ve teşvik sistemleri tartışılacak.

Bakan Şimşek, daha sonra Belçika Ekonomi Bakanı Quickenborne ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyecek.


Lüksemburg'da temaslar

Brüksel'deki temaslarının ardından Lüksemburg'a geçecek olan Maliye Bakanı Şimşek, 30 Eylül Çarşamba günü Lüksemburg Ticaret Odasınca düzenlenecek Foruma katılacak.

Şimşek, Türkiye ile Lüksemburg arasındaki Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Bugünü ile Geleceğe Yönelik Tahminlerin ele alınacağı toplantıda, "Türk Ekonomisinin Dinamizmi ve Avrupa Perspektifi" konulu bir konuşma yapacak.  

Toplantıda Lüksemburg Dış Ticaret ve Ekonomi Bakanı Jeannot Krecke, Lüksemburg Ticaret Odası Başkanı Pierre Gramegna, Lüksemburg Büyükelçimiz Ayşe Asya ile Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz da söz alacak.

Daha sonraki oturumlarda da, "Türkiye'de yükselen sektörler, İstanbul Finans Merkezi, Türkiye'nin Cazibesi, Teşvikler ve Türkiye'de İş Yapma" konularında sunumlar gerçekleştirilecek. Türkiye, Lüksemburg ve komşu ülkelerdeki işadamları da, birlikte yatırım fırsatlarını ele alacak.

Lüksemburg temasları çerçevesinde Maliye Bakanı Luc Frieden'i de ziyaret edecek olan Maliye Bakanı Şimşek, daha sonra Türkiye'ye hareket edecek.