Şimşek: Merkez Bankası'na haksızlık ediliyor

Türkiye'de Merkez Bankası'nın çok eleştirdiğini ve haksızlık yapıldığını belirten Şimşek, "Ülkemizde aktif mali ve para politikası uygulaması var. Birçok ülkeden, olumlu yönde ayrışmış durumdayız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de Merkez Bankasını insanların çok eleştirdiğini, ancak bu anlamda bir haksızlığın söz konusu olduğunu ifade ederek, "Çünkü Avrupa Merkez Bankası, bir bakıyorsunuz gidiyor ikinci elden bu ülkelerin çıkardığı tahvilleri satın alıyor, bir yandan da 'Bunu satın almak yanlış' diyor. Ülkemizde ise küresel kriz ile birlikte, çok aktif, gerek mali gerek para politikası uygulaması söz konusu. Türkiye, birçok ülkeden, özellikle çevremizdeki ülkelerden olumlu yönde ayrışmışsa bu tabii ki Merkez Bankamızın, tabii ki Hükümetin yaptığı güzel çalışmalar, doğru çalışmalarla mümkün oldu" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelişmiş ülkelerdeki borç stokunun milli gelire oranının yüzde 90'lar, hatta yüzde 100'ler civarında oluşunun dünya ekonomisi açısından çok önemli bir tehdit olduğunu belirterek, "Ama aynı zamanda AB ile Euro Bölgesi ile yakın ekonomik ilişkilerimizden dolayı bizim için de önemli bir risk" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir