Sındır: Dışa bağımlı hale geleceğiz

CHP Genel Sekreteri Sındır, sanayinin ve üretimin desteklenmesi kanun tasarısının yasalaşması halinde doğanın talan edileceğini, hayvansal üretimin ortadan kaldırılacağını ve dışa bağımlılığın artacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonuda kabul edilen tasarıya ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.
CHP'nin karşı çıkmasına rağmen Komisyondan geçen tasarının, önünümüzdeki günlerde Meclis Genel Kuruluna geleceğini belirtti.


"Bu tasarı yasalaşırsa doğamız, çevremiz ve zeytinlik alanlarımız talan edilecek. Meralarımız yok edilecek." görüşünü savunan Sındır, hayvansal üretimin ortadan kalkacağını, dışa bağımlılığın artacağını öne sürdü.

Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne ülkede en çok önem verilen üretim alanlarından birisinin zeytinlikler olduğunu belirten Sındır, "Sözde üretimi destekleme paketini köy köy gezip halkımıza anlatacağız. Bu tasarının arkasında madenciler lobisi var. Bugün altın madeni arayanlar, zeytinlikler nedeniyle işletme açamıyor. Bu kanun değişikliğinin temel nedeni ulus aşırı sermaye ve altın işletmeleridir" ifadelerini kullandı.

"Dışa bağımlı hale geleceğiz"

Düzenlemenin yasalaşması halinde Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağında da dışa bağımlı hale geleceğini iddia eden Sındır, "Bugün zeytinlik alanların arttırılması için çalışılmalıyken, bu paketle zeytin alanları yok ediliyor. Türkiye'de bulunan tüm zeytin üreticilerini tek yürek olmaya davet ediyorum. Toplumsal muhalefetle birlikte bu değişikliği durdurabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Sındır, tasarının yasalaşması durumunda çiftçinin, köylünün ortak malı olan mera alanlarının da ranta açılacağını savunarak, devletin görevinin, mera alanlarını korumak, geliştirmek olduğunu kaydetti.