Sınırda akaryakıt yüklü tanker yandı

Suriye'den Türkiye sınırına doğru gelen ve "dur" ikazına uymayan akaryakıt yüklü tankerden ateş açılmasıyla başlayan karşılıklı ateş sonucunda tanker yandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Suriye'den Türkiye sınırına doğru gelen ve "dur" ikazına uymayan akaryakıt yüklü tanker, araçtakilerin hudut personeli üzerine ateş açmasıyla başlayan karşılıklı ateş sonucunda yandı. 

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Türkiye-Suriye sınırında, 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Antakya) Şehit Çavuş M.Özeker Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, akaryakıt yüklü bir tankerin Suriye'den Türkiye'ye doğru hudut hattına yaklaştığı görüldü. 

Sınıra yaklaşmaması için "dur" ikazında bulunulan araç, ikaza uymayarak sınırı yasadışı geçmeye teşebbüs ederek hızla sınır hattına yaklaştı. Bu sırada araçtan hudut personelinin üzerine "kaleşnikof" olduğu değerlendirilen piyade tüfeği ile ateş açıldı. Açılan ateşe ateşle karşılık verilmesi üzerine devam eden karşılıklı ateş sonucunda, Suriye tarafında bulunan ve içinde akaryakıt olan 12 tonluk tanker alev alarak yandı. Araçta bulunan iki kaçakçı ise süratle geldikleri yöne doğru kaçtı.  

Olay hakkında Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığına, Reyhanlı Kaymakamlığına ve Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı ile 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Askeri Savcılığı'na bilgi verildi. 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir