Sınırda çatışma:18 asker yaralı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TSK: Kaçakçılar molotof kokteyli ve av tüfekleriyle güvenlik güçlerine saldırdılar. Çatışmada yaralanan 18 asker hastaneye kaldırıldı.

 

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Suriye sınırından Türkiye'ye geçmeye çalışan yaklaşık 3 bin kişilik kaçakçı grubuna müdahale edildiği, bu sırada sınırın Türkiye tarafında Kuşaklı köyündeki bazı evlerden pompalı av tüfekleriyle açılan ateş sonucu 18 askerin yaralandığı ve yaralı askerlerin bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Suriye sınırında, 2. Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında görevli personel, hudut taşları arasında yaklaşık 2 bin 500-3 bin kişilik kaçakçı grubu tespit etti.

Güvenlik güçlerinin hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça ikazlarına uymayan kaçakçılar, farklı noktalardan hudut hattına yaklaşmayı sürdürdü. Bu sırada devriye yolunda görev yapan ekiplere sınırın Suriye tarafından, daha geride görev yapan araç ve personele ise sınırın Türkiye tarafındaki Kuşaklı köyünden bir diğer kaçakçı grubu tarafından taşla saldırıda bulunuldu.

-Pompalı tüfekle ateş edildi

Bunun üzerine havaya uyarı atışı yapan güvenlik güçleri, göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahalede bulunularak kaçakçı grubu dağıttı. Bu esnada Türk vatandaşı 9 kişi yakalandı, 3 motosiklet ele geçirildi.

Daha sonra bölgeye intikal eden 300 kişilik ihtiyat kuvvetinin Kuşaklı köyüne girmesine engel olmak isteyen köylüler, mazot bidonları yakıp, birliği taşladı. Bazı köylüler, molotofkokteyli atıp zırhlı araçları yakmaya çalıştı. Köydeki bazı evlerden de pompalı av tüfekleriyle birliğin üzerine ateş açıldı.

İhtiyat kuvvetinde görevli 18 asker, pompalı tüfeklerle açılan ateş sonucu saçma ile vurularak hafif yaralandı. Yaralı askerler bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındı.