Sıra AYEDAŞ'ta

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Elektrik dağıtım özelleştirmelerinde son dört bölgenin nihai pazarlık görüşmeleri bugün sırayla yapılıyor. En büyük iki lokma, Toroslar ve AYEDAŞ en sona bırakıldı. Saat 10:30'da yapılan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. özelleştirme ihalesinde Dicle EDAŞ'ın yeni sahibi belli oldu. Saat 14:00'da yapılan Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.  ihalesini de 118 milyon dolarla Türkerler İnşaat aldı. Saat 15:00'da başlayan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. özelleştirmesinde en yüksek teklif 1,725 milyar dolar ile Enerjisa'dan geldi.
 
Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi`nin (TEDAŞ) bağlı şirketleri olan 4 elektrik dağıtım bölgesinin özelleştirme ihalelerinde nihai pazarlık görüşmeleri bugün yapılıyor.
 
Yeni sahipleri bugün belli olacak dağıtım bölgeleri -İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (AYEDAŞ), Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ve Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi olarak sıralanıyor.
 
Bu şirketlerdeki TEDAŞ’a ait yüzde 100 oranındaki hisselerin tamamını devralmak isteyen isteklilerden hangilerinin ihaleyi kazanacağı, bugünkü nihai pazarlık görüşmeleri sonrası belli olacak.Özelleştirme ihaleleri nihai pazarlık görüşmeleri Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapılacak. İhale edilecek şirketler ve nihai pazarlık görüşmesi saatleri şöyle: 
 
Saat 10:30 - Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. özelleştirme ihalesi yapıldı.
İhale 387 milyon dolarla İşkaya Doğu OGG'nin oldu.
 
Saat 14:00 - Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. özelleştirme ihalesi yapıldı
İhale 118 milyon dolarla Türkerler İnşaat'ın oldu.
 
 
Saat 15:00 - Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. özelleştirmesi yapıldı
İhalede en yüksek teklif 1,725 milyar dolar ile Enerjisa'dan geldi.
 
Son ihale AYEDAŞ
Saat 16:30 - İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.