Sıralama turlarının galibi Mark Webber oldu

Red Bull Racing takımı İstanbul'da ilk kez, pole pozisyonunu elde etmeyi başardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turları Red Bull Racing takımının Avustralyalı pilotu Mark Webber'in üstünlüğüyle sona erdi.
Pilotlarda geride kalan 6 yarış sonunda şampiyona lideri olan Webber, 3 aşamada yapılan sıralama turlarında birinci olurken, İstanbul'da ilk kez, kariyerinde de 5. kez "pole pozisyonu" elde etmeyi başardı.
Sıralama turlarında McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ikinci, Red Bull Racing'in Alman pilotu Vettel ise üçüncü sırayı aldı.
Mark Webber, İstanbul Park'ta ilk kez 'pole pozisyon" elde etti.
Türkiye Grand Prix'sinde daha önce 2005'te Kimi Raikkonen, 2006, 2007 ve 2008'de Felipe Massa, 2009'da ise Sebastian Vettel sıralama turlarını önde bitirmişti.
Bu pilotlar içinde Raikkonen ve Massa "pole pozisyon" elde ettikleri yarışları kazanırken, sadece geçen yıl Red Bull Racing pilotu Vettel sıralamaların galibi olmuş ancak yarışı McLaren Mercedes pilotu Jenson Button kazanmıştı.
Ferrari'de hayal kırıklığı
İstanbul Park'ta yarın 800. Grand Prix'sine çıkacak olan Ferrari ise sıralama turlarında beklenen performansını gösteremedi.
İspanyol Fernando Alonso son aşamaya kalamayıp 12. olabilirken, Brezilyalı Felipe Massa ise yarınki yarışa 8. sırada başlayacak.
İstanbul Park'taki sıralama turlarını 5. bitiren ve bu sezonki en iyi sıralama turu derecesini elde eden Michael Schumacher, 8. virajda pistten çıktı.
Sıralama turlarının son turları atılırken aracını pistte tutamayan Schumacher, önce pist dışına ardından da çakılların arasına girdi.
Seyirci sayısı arttı
Geçen yıl yapılan yarışlarda tribünlerin büyük bir bölümü boş kalırken, bu yıl ise tribünlerde hareketlilik olduğu görüldü. İstanbul Park'a gelen seyirci konusunda resmi bir rakam verilmezken, sıralama turları sırasında tribünler geçen yılkinden daha fazla seyirci çekti. 
Bu arada yabancı sporseverler de Formula 1 Türkiye Grand Prix'sine ilgi gösterdi. Başta Rusya, Bulgaristan ve Yunanistan olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yarışseverler İstanbul Park'a geldi.
Tribünlerde çeşitli ülkelerin bayrakları ve takımların flamaları dalgalanırken, yarınki yarışlarda ilginin daha da artması bekleniyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir