Şirket birleşmeleri yüzde 18 arttı

Belirsizliklerin dengelenmesi için daha iyi finansman koşullarına ihtiyaç duyuluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

NEW YORK - Yılın ilk çeyreğinde şirket birleşmeleri ve satın almaları yüzde 18 oranında artışla 520.4 milyar dolar oldu. Enerji sektöründe yoğunlaşan şirket birleşmeleri dikkat çekti.

Reuters tarafından açıklanan verilere göre 2010'un ilk çeyreğinde şirket birleşmeleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 oranında arttı. Bununla birlikte bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 16 oranında düşüş gözlendi.

Konunun uzmanları şirket birleşmeleri ve satın almalarının geçen yıl son 5 yılın en düşük seviyelerine gerilemesinin ardından girdiği toparlanma sürecinin devam edeceğini ön görüyor. Bununla birlikte ekonomik görünüm ve şirket karlarına dair belirsizliğin dengelenmesi için daha iyi finansman koşullarına ihtiyaç duyulduğu ifade ediliyor.

Goldman Sachs'ın Avrupa piyasaları şirket birleşmeleri ve satın almaları bölüm başkanı Simon Dingemans konuya ilişkin açıklamasında "Konuştuğumuz pek çok insan en kötünün geride kaldığına inansa da görünümün halen çok belirsiz olduğunu hissediyor. Bu nedenle bir tırmanış görmemiz uzun zaman alacak" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir