Sis ve buzlanmaya dikkat

Sıcaklıklar, kuzey ve iç kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sıcaklıklar, kuzey ve iç kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli, Zonguldak, Bartın ve Sinop, akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinin hafif olmak üzere, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis, Kayseri, Çorum, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, Trakya ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

Sis ve buzlanmaya dikkat

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis olayı görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksama vb.) ayrıca, sabah ve gece saatlerinde Kayseri, Çorum, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş çevrelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

İllerde Hava Durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu 17

ANKARA: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer hafif sisli 18

İZMİR: Parçalı bulutlu 20

ANTALYA: Parçalı bulutlu 25

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı 17

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sisli 14

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 23

Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Kırklareli ve Edirne çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer sis görülecek.

EGE: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

AKDENİZ: Batısı parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Göller yöresinde yer yer hafif sis görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer hafif sis ile birlikte Kayseri çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Sinop çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kıyı kesimleri hafif olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerde yer yer hafif sis ile birlikte Çorum ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.(ANKA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir