Şişecam'ın net kârı 376 milyon lira

Şişecam, 2011 yılı Ocak-Haziran döneminde net satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Şişecam, 2011 yılı Ocak-Haziran döneminde 376 milyon TL net kar elde etti.

Şişecam Topluluğu'nun açıkladığı 2011 yılı ilk yarı finansal sonuçlarına göre, şirketin 2011 ilk yarısında satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17,3 artarken, net karı yüzde 56'lık artışla 376 milyon TL'ye ulaştı. Topluluk, 2011 Ocak–Haziran döneminde toplam cam üretiminde yüzde 16, soda üretiminde ise yüzde 14 oranında artışla, yurtiçi ve yurtdışındaki kuruluşlarında toplam 2 milyon ton cam, 940 bin ton soda üretimi gerçekleştirdi.

Şişecam Topluluğu'nun 2011 Haziran sonu itibariyle mali tablolarının İMKB'de açıklanmasının ardından açıklama yapan Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Kırman, 2011 yılının ilk altı ayın sonunda toplam satışların yaklaşık 2,4 milyar TL'ye, bir önceki yılın aynı dönemi sonuna göre satış hacminin yüzde 17,3 oranında aştığını kaydetti. Satış hacminde sağlanan artışın etkisi ile 376 milyon TL seviyesinde oluşan toplam net karın, 2010 yılı ilk altı ay sonu toplam net karın yüzde 56 üzerinde gerçekleştiğini bildirdi.

"Ekonomik büyümenin kontrollü devam edeceğini düşünüyoruz"

Kırman, piyasalarda son aylarda ortaya çıkan dalgalanmaya karşın, yılın başında belirlenmiş olan 4,8 milyar TL yıl sonu konsolide satış hacmi hedefini koruduklarını, yılın geçen bölümünde programın bir miktar üzerinde bir satış performansı elde ettiklerini açıkladı.

Kırman, Ağustos ayı başından itibaren piyasalarda yükselen tansiyonun ve tedirginliğin ne kadar kalıcı olacağı otoriteler tarafından bunun giderilmesine yönelik alınacak önlemlerin, yılın kalan bölümündeki satış performansı üzerinde etkili olacağını, yılsonu hedefine ulaşmada bu durumun belirleyici olacağını söyledi. Kırman, "Ekonomimizin büyümesini sürdürmesi önemli. Alınan tedbirlerle bunun kontrollü olarak devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir