Şişecam’dan mesleki eğitime okul katkısı

Şişecam, düz cam ve cam ambalaj tesislerinin yer aldığı Bursa'nın Yenişehir ilçesinde mesleki ve teknik Anadolu lisesi yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-DÜNYA
Şişecam Topluluğu, düzcam ve cam ambalaj tesislerinin yer aldığı Yenişehir’e mesleki ve teknik anadolu lisesi yapmak üzere Bursa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yenişehir Belediyesi ile protokol imzaladı.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, hayata geçecek olan Yenişehir Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ülkedeki vasıflı teknik personel ihtiyacı açısından önem taşıdığını belirterek, “Topluluk olarak sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda gelecek kuşaklara uzun vadeli değer katarak, etkin bir paydaş olmayı hedefliyoruz. Üretim faaliyetlerinde bulunduğumuz tüm coğrafyalarda sadece ekonomik değer yaratmıyoruz, aynı zamanda topluma katkı sağlamayı da önceliklerimiz arasında görüyoruz. Bu kapsamda sosyal sorumluluk anlayışıyla geleceğin güvencesi olan çocuklarımız ve gençlerimize destek olmaya, başta ülkemiz olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz tüm coğrafyalarda eğitim altyapısına katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Kırman, 22 bine yakın çalışanı, 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir topluluk olduklarına da dikkati çekerek, “Bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düz camda beşinci büyük üreticisiyiz. Krom kimyasallarında dünya lideri olmamızın yanı sıra dünyadaki en büyük 10 soda üreticisi arasında yer alıyoruz” şeklinde konuştu.

Şişecam Topluluğu tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek okul binası toplam 20 bin metrekarelik alanda inşa edilecek ve 16 dersliğin yanı sıra başta atölye ve laboratuvarlar olmak üzere çeşitli destek birimleri de içeren 6 bin metrekarelik alana sahip olacak.