Sivas olaylarının 24. yılı

Sivas Valisi Gül, Cem Vakfı Genel Başkanı Döner ve Belediye Başkanı Aydın, Sivas olaylarında yaşamını yitirenler için eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sivas Valisi Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın ile Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, kentte 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybeden 37 kişi için eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle karanfil bıraktı.

Burada açıklamalarda bulunan Gül, "Bu olay milletimizin, devletimizin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine yapılmış bir olay. Bu olayın hedefi Türkiye Cumhuriyeti, mağduru başta Sivas ve Sivaslılar olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti, aileler ve bütün milletimiz. Allah bu tür olayları tekrarlatmasın, birlik ve bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi bozmasın. Bu coğrafyada beraber yaşama ve kardeşliğimizi muhafaza etme durumundayız. Ailelere başsağlığı diliyorum. Hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet diliyorum." şeklinde konuştu.

"24 yıl önce yaşanan bu insanlık ayıbını anmak için katledilen canlarımızı anmak için buradayız." diyen Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner ise şunları kaydetti:

"Sivasımız bu ayıbını temizlemeli. Sivaslılarla temizlemeli. Tüm Sivaslılarla bu acıya sahip çıkmamız gerekir. Acılar paylaşılarak azalır. Canlarımızı tekrar saygıyla ve minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun. Bu acılar bize güzel dersler çıkarmamızı da beraberinde getiriyor. Artık kenetlenmeliyiz. Artık toplum acılarına da sevinçlerine de hep beraber sahip çıkmalı. Sivas esnafıyla yaşayanıyla tüm gruplarıyla bu acıya sahip çıkacak ki bu acılar azalsın."