”Siyaset hiç bu kadar ucuzlatılmamıştı”

Başbakan Erdoğan, mayınlı arazilerin temizlenmesine yönelik tartışmalara değindi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mayınlı arazilerin temizlenmesine yönelik tartışmalara ilişkin, "Siyaset, ülkemizde bu kadar ucuzlatılmamış, Türkiye'de siyasetin üslubu hiç bu kadar aşağılara çekilmemişti" dedi.

Başbakan Erdoğan, Altınpark ANFA Salonu'nda düzenlenen AKP'li belde belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada mayınlı arazilerin temizlenmesine yönelik tartışmalara değindi.

Muhalefetin tavrını eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"TBMM kürsüsünü işgal edecek kadar, işgalcilerin oluştuğu bir meclis olmamıştı. Ama şimdi bu da var. Çünkü, düşüncelerinin, dillerinin yetmediği yerde, fikir dünyalarının yetmediği yerde, Meclis'in kürsüsü işgal etmeye yönelecek kadar bunlar kavgacı ruha, işgalci ruha sahipler. Çözüme yönelik bir tek cümleleri yok. Sadece ve sadece paranoyalarını dile getiriyorlar."

"Kapalı kapılar ardında yapılmış bir anlaşmamız yok"

Başbakan Erdoğan, mayınlı arazilerin temizlenmesine yönelik tartışmaları değerlendirirken, tasarının hiçbir yerinde belirlenmiş, hedeflenmiş ya da tasarlanmış bir ülke ya da şirket bulunmadığını söyledi.

Erdoğan, "Temenni ederiz ki kalkıp uluslararası bir savunma kuruluşunun  temsilcisi gelir buraya. ama ben onu da aşıyorum. temenni ederim ki benim ülkemin kuruluşları gelir, bu işi alır. Bizim kimseyle kapalı kapılar ardında yapılmış bir  anlaşmamız, sözleşmemiz yoktur. Biz, Davos'ta nasıl durduysak, ülkemizin içerisinde de aynı şekilde dururuz. Orada farklı burada farklı değil'' dedi.