Siyasilerden tepki mesajları

Dün gerçekleştirilen saldırı sonrası siyasi kanattan peş peşe kınama mesajları paylaşıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dün akşam oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası stad çevresinde 2 patlama meydana geldi. Beleştepe olarak adlandırılan yerde ve Maçka Parkı'nda yaşanan patlamalarda 2'si sivil 27'si polis 29 kişi hayatını kaybetti, 166 kişi de yaralandı. 

Saldırı sonrası siyaset temsilcileri bir bir kınama mesajı yayınladı. 

Başbakan: Kalleş yüzünü bir kez daha gösterdi

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin gece yarısı yazılı bir açıklama yaptı.

Yıldırım, "İstanbul Beşiktaş'ta insanlığa, hayata, huzura, masumiyete düşman olduğunu karanlık ve kalleş yüzünü bir kez daha göstererek bomba patlatan insanlık düşmanı katilleri şiddetle lanetliyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu: İktidar politika ihtiyacı olduğunu kabul etmeli

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Saldırılarda şehit düşen polislerimizin ve sivil vatandaşlarımızın yasını tutuyor, saldırıyı yapanları, saldırının arkasındaki karanlık güçleri lanetliyorum. İktidar, ülkemizin, akılcı, bilimsel, sürdürülebilir ve milli bir terörle mücadele politikasına ihtiyacı olduğunu vakit geçirmeksizin kabul etmek zorundadır. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi olarak teröre karşı mücadelede her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu, bir kez daha vurguluyorum" denildi.

Bahçeli: Zaman tesadüf değil

MHP Genel Başkanı Bahçeli, yaptığı açıklamada "Ülkemizin sosyal ve siyasal uzlaşma kulvarına girmeye başladığı şu günlerde karanlık ellerin, kaos ve kriz tetikçilerinin anında devreye girmesi tesadüfi görülmemelidir. Ancak Türk milleti meşum ve melun oyunları bozmaya muktedirdir. Türkiye Cumhuriyeti her türlü iğrenç ve namert operasyonu göğüsleyip ezecek güç ve kudrettedir. PKK, FETÖ, IŞİD, PYD-YPG ve DHKP-C, milli vakar ve namus karşısında yerle yeksan olacaktır. Bunun başka bir alternatif ve yolu kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

HDP: Çok insanın evine ateş düştü

HDP tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: "İstanbul’da gerçekleşen 2 bombalı saldırı sonucunda bir kez daha çok insanın evine ateş düştü. Bu saldırıları en sert biçimde kınıyoruz. Büyük bir üzüntü duyuyor ve yaşanmakta olan acıları paylaşıyoruz. Saldırılarda yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu acıların bir an önce dinmesi ve yenilerinin yaşanmaması için herkes elinden geleni yapmalıdır.

Türkiye hem iç hem de dış politikada barış, demokrasi, insan hakları adına örnek bir ülke ve daha önemlisi politik aktör haline gelmelidir. Daha fazla gerginlik, kutuplaşma, düşmanlık ve çatışma üreten politikaları, dili ve üslubu, uygulamaları derhal sonlandırmak gereklidir. Bu gidişe dur demenin ilk adımı budur. Bir kez daha yaşamını yitirenlere rahmet, tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz."

Bozdağ: Mücadeleyi sekteye uğratamaz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul'da hain terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığıyla sabır, yaralılara ise şifa diledi.

İstanbul'daki hain ve menfur terör saldırılarını, bu saldırıyı yapan teröristleri ve yaptıran terör örgütünü lanetleyen Bozdağ, Türkiye'nin, PKK, FETÖ ve DEAŞ dahil on civarında terör örgütüyle eş zamanlı mücadele eden dünyadaki tek ülke olduğunu vurguladı.

Bakan Bozdağ, hiçbir terör örgütü ve terör saldırısının, Türkiye'nin terörle kararlı, etkin ve netice alıcı mücadelesini olumsuz etkileyemeyeceğine işaret ederek, "Terör, terör örgütleri, teröristler ve bunların arkasındaki karanlık güçlerle Türkiye'nin mücadelesi, terör bitene kadar devam edecektir. Hiçbir terör örgütü ve terör saldırısı,Türkiye'nin terörle mücadelesini sekteye uğratamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu: Misliyle karşılık bulacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet ve yaralananlara acil şifalar dileyerek "Ülkemize yönelen tüm alçak plan ve hesaplar, milletimizin birliği, devletimizin kararlılığıyla misliyle karşılığını bulacak. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Şehit sayısı 38'e yükseldiŞehit sayısı 38'e yükseldi

Erdoğan'ın yurt dışı ziyareti ertelendiErdoğan'ın yurt dışı ziyareti ertelendi

Valilik yaralı sayısını açıkladıValilik yaralı sayısını açıkladı