Skandal operasyonda 4 polis açığa alındı

Filipinler'de turistlerin bulunduğu otobüsü rehin alan saldırganın etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen skandal operasyonla ilgili soruşturma devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİLA- Filipinler'in başkenti Manila'da Hong Konglu turistlerin bulunduğu otobüsü rehin alan saldırganın etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonun kanlı sona ermesinin ardından, 4 polisin açığa alındığı bildirildi.

Filipinler Milli Emniyet Teşkilatı sözcüsü Agrimero Cruz, 8 turistin ölümüyle sonuçlanan operasyonun ardından başlatılan soruşturmanın sonuçlarını beklerken, 4 polis yetkilisinin görevden alınmasına karar verildiğini duyurdu.

Söz konusu 4 polis, işten atılan bir polis tarafından rehin alınan otobüse operasyon düzenleyen 200 kişilik özel birimin başında bulunuyordu. 200 polisin de balistik incelemeler için silahlarını teslim ettikleri belirtiliyor.

Operasyonda 8 turist ölmüş, 4 turist ağır yaralanmış,  4 turist de kurtarılmıştı. Saldırganın da öldürüldüğü operasyondan sonra, polis krizin çözümünde açık hatalar yapıldığını kabul etmişti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir