Skoda gaza basıyor

2015 yılına kadar her altı ayda yeni bir model tanıtımı yapacaklarını söyleyen Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, "Skoda gelişiyor ve büyüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
İSTANBUL - Skoda Türkiye Distribütörü Yüce Otomotiv, yeni modelleriyle hedeflerini büyütüyor. Bu çerçevede satışa sunduğu yeni Octavia modeliyle de birlikte hızlı bir büyüme trendine gireceklerini belirten Yüce Oto Genel Müdürü Tolga Senyücel, Octavia'nın Skoda'nın kalbi olduğunu belirtti.
 
Octavia'nın satışa sunulması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Senyücel, markanın satışlarındaki amiral gemisi konumundaki modelin geçen yıl tüm Skoda satışlarının yüzde 44'ünü, Türkiye'deki satışlarının ise yüzde 30'unu oluşturduğuna dikkat çekti. Yeni Octavia'nın gelişinin, markanın, Türkiye'deki hedeflerine ulaşması, satışları artırması ve daha geniş bir müşteri kitlesine hitap edebilmeleri açısından kritik öneme sahip olduğunu belirten Senyücel, "Bu yıl 3 bin adet yeni Octavia 2000-2500 aralığında da Rapid satmayı öngörüyoruz. Bu iki modelle filo pazarında da etkin olmayı planlarken, gelişen model yelpazemiz ile Türkiye'de daha geniş bir müşteri kitlesine hitap etmeye başlayacağız. Bildiğiniz gibi Citigo ile A segmentine, Rapid ile de B sınıfı Sedan segmentine giriş yaptık. Geçen yıl da Yeti'nin Greenline versiyonu ile kompakt SUV sınıfında büyük bir gelişim kaydederek, toplam 2 bin 376 adet satış gerçekleştirmiştik. Bu gelişmelerin, satışlarımıza ve pazar payımıza yaptığı olumlu etkinin süreceğine inanıyoruz" diye konuştu.
Skoda'nın yeni hedefleri doğrultusunda Türkiye'de yenilenme sürecine girdiklerini belirten Yüce Oto Genel Müdürü Tolga Senyücel sözlerini şöyle tamamladı:
"Tüm bunlara ek olarak model yelpazemiz de gelişmeye ve büyümeye devam edecek. 2015 yılına kadar her 6 ayda yeni bir Skoda modelini tanıtıyor olacağız. Dolayısıyla bu, markamızın gelecek yıllarda daha da hareketleneceğini işaret ediyor. Bu büyümeye paralel yetkili satıcı teşkilatımızı da kalite ve süreçler olarak aynı ölçekte büyütmeyi ve geliştirmeyi hedefliyoruz."