Skoda yüzde 80 büyüme hedefliyor

Skoda Genel Müdürü Kadirbeyoğlu, "Önümüzdeki yıl 10 bin adetlik satış barajını aşacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Skoda Genel Müdürü Mahmut Kadirbeyoğlu, "Önümüzdeki yıl 10 bin adetlik satış barajını aşacağız. Bu yıl yüzde 80, önümüzdeki yılda yüzde 60 büyümeyi planlıyoruz" dedi.

CNR Expo Fuar alanında düzenlenen Uluslararası İstanbul Auto Show'da soruları yanıtlayan Kadirbeyoğlu, bu yıl binek otomobil pazarının 470 bin adetler civarında olacağını belirtti.

Kadirbeyoğlu, bu fuarın son iki aydaki otomobil satışlarına olumlu bir katkısının olacağını dile getirerek, bu yıl fuarın 29 Ekime denk gelmesiyle çifte bayram yaptıklarını anlattı.

Türkiye otomotiv pazarında geleneksel olarak son iki ay en yüksek satışlarının yapıldığı aylar olduğunu anımsatan Kadirbeyoğlu, bu yıl fuarın da etkisi ile Kasım ayı binek otomobil satışlarının 50 bin adetler civarında olacağını kaydetti.

Kadirbeyoğlu, bu yıl kendilerinin Skoda olarak büyük bir atılım içerisine girdiklerini bildirerek, bu yılın başında ocak-şubat aylarında ay başına 100 araç teslim ederken, geçen ay 742 adede ulaştıklarını, bu ay da 750 adet perakende teslimat yapacaklarını ifade etti.

Bu yıl toplam otomobil pazarı yüzde 20 büyürken, Skoda olarak kendilerinin ekim ayı sonu itibari ile satışlarını yüzde 60 artırdıklarını belirten Kadirbeyoğlu, yıl sonunda ise satışlarda yüzde 80 üzerinde bir satış hedeflediklerini dile getirdi.

Mahmut Kadirbeyoğlu geçen yılı 0,98 pazar payı ile kapattıklarını anımsatarak, yıl sonunda yüzde 1,5 pazar payına ulaşmayı amaçladıklarını ifade etti.

Geçen yıl 2 bin 400 adetlik bir satış gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kadirbeyoğlu, bu yıl 6 bin 200 üzerinde bir teslimat gerçekleştireceklerini söyledi.

Kadirbeyoğlu, Skoda olarak en çok Octavia ve Fabia sattıklarını, bu iki modelin satışlarının yüzde 35'ini oluşturduğunu anlatarak, "Önümüzdeki yıl 10 bin adetlik satış barajını aşacağız. Bu yıl yüzde 80, önümüzdeki yılda yüzde 60 büyümeyi planlıyoruz. Ticari otomobilde bir artı bir minivan Praktik'i 2011'in ikinci çeyreğinde getireceğiz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir