SODES için 67 proje kabul edildi

Projesi onaylanan kurumların koordinatörleriyle uygulama, usul ve esasları hakkında görüşüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), GAP Eylem Planı kapsamında, bölgede sosyal gelişimin sağlanmasına yardımcı olmak üzere hayata geçirilen "Sosyal Destek Programı"(SODES) için Şanlıurfa'dan müracaat eden 276 projeden, 67'sini kabul etti.

Vali Yardımcısı Mehmet Özel başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, projesi onaylanan kurumların koordinatörleriyle uygulama, usul ve esasları hakkında bir görüşme yapıldı.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, 7 Ağustos - 1 Eylül 2008 tarihleri arasında Şanlıurfa Valiliği AB Proje Ofisi öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda, Şanlıurfa ili adına DPT'ye 276 proje sunulduğu belirtildi.

Yapılan değerlendirmenin ardından toplam bütçesi 8 milyon YTL olan 67 projenin kabul edildiği ve söz konusu projelerle, toplumun en zayıf kesimini oluşturan kadın, çocuk ve özürlü vatandaşların sosyal hayata entegrasyonunun hedeflendiği, bu sayede bazı kesimlerin dezavantajlı durumlarının ortadan kaldırılması ve yoksul vatandaşların istihdam edilmesinin planlandığı ifade edildi.