Sokak hayvanları için hibe

Adana'da Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO), "Adana İli Sokak Hayvanları Eylem Planı" projesi kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan 75 bin liralık hibe aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Merkez Çukurova Belediyesi tarafından desteklenen proje ile yerel yönetimlere sokak hayvanları konusunda rehberlik edecek bir kitapçık hazırlayacaklarını belirten DOHAYKO Başkanı Veteriner Mete Betin, kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Betin, "Proje ile sokak hayvanları konusunda yaşanan sıkıntılara çare bulmayı hedefliyoruz. Özellikle proje sonunda elde edilecek tüm verileri bir kitapçıkta toplayıp, Türkiye'deki tüm belediyelere kılavuz olması için göndereceğiz" dedi.

Proje koordinatörlüğünü DOHAYKO Başkan Yardımcısı Esin Parlak'ın yürüttüğünü belirten Mete Betin şöyle konuştu:

"Türkiye'de bırakın sokak hayvanlarını kaç tane ev hayvanı var o bile bilinmiyor. Biz bunun yaklaşık bir tespitini yapacağız. 3 ay sürecek bu projenin sonunda durum raporu hazırlayacağız. Adana pilot bölge olacak. Çukurova Belediyesi'nin aracılığı ile tüm veriler bir kitapçıkta toplanacak. Daha sonra bu kitapçık sokak hayvanlarının sorunlarına çözüm olsun diye herkesle paylaşacağız. Projenin hayata geçirilmesinde birlikte çalıştığımız Çukurova Belediyesi ile bu konuda vereceği destek için protokol imzaladık. Amaç sokak hayvanları ile ilgili yaşanan sıkıntıları tespit etmek. Bu projeyi tamamladıktan sonra hazırlayacağız ikinci proje ile bu yaşanan problemleri çözmeyi hedefliyoruz. Ayrıca yeni bir hayvan barınağı ve hayvan mezarlığı da aynı proje kapsamında yapacağımız çalışmalar da var. Tüm çabamız, dilsiz dostlarımızın sorunlarını çözmeye çalışmak."

Bu konularda ilginizi çekebilir