Sokakta çalıştırılan 7 bin 965 çocuğa müdahale edildi

117 ekiple yapılan çalışma sonrasında sokakta çalıştırılan 7 bin 965 çocuğa erişim sağlandı. Bakanlık, adli işlem yapılan aile sayısının 231 olduğunu açıkladı. Erişim sağlanan 3 bin 626 çocuk hakkında eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmeti verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) -  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların sokakta çalıştırılmasına karşı mücadele kapsamında 117 ekiple yaptığı çalışma sonrasında sokakta çalıştırılan 7 bin 965 çocuğa erişim sağlandı. Çocuklar, sokaklarda mendil ya da su satışı gibi işler yaptırılıyor ya da dilendiriliyor.

Çalışma kapsamında erişim sağlanan çocuklara ve ailelerine bilgilendirme çalışması, psikolojik destek yanında, çocukların çalıştırılmasını önlemek amacıyla sağlık, eğitim ve sosyal yardım hizmetleri yönlendiriliyor. Gerekli durumlarda da adli işlem yapılıyor. Bakanlık, adli işlem yapılan aile sayısının 231 olduğunu açıkladı. Erişim sağlanan 3 bin 626 çocuk hakkında eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmeti verildi.

Ayrıca, 1965 çocuğun ailesine Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti ya da sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığı ile destek; 1955 çocuğun ailesine ise rehberlik hizmeti verildi. Yaşı uygun olan ve eğitimini tamamlayan çocukların mesleki eğitime yönlendirmesi de yapıldı. Madde bağımlısı olanlara da özel tedavi uygulandı.

Çalışma kapsamında ailelerinin yanında kalmasında risk görülen 188 çocuk bakım kuruluşlarına alındı.

Bakanlığa bağlı sosyal hizmet merkezlerinde de çocukların sokakta çalışmasını önlemek amacıyla mesleki çalışmalar devam ediyor. İllerde il emniyet müdürlüğü, müftülük, milli eğitim müdürlüğü ve büyükşehir belediyesi görevlilerinin de içinde yer aldığı Sokak Çocukları Çalışma Komisyonları kuruldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir