Söke-Milas karayolunda yolcu otobüsü yandı

Söke-Milas Karayolunda, içerisinde 30 yolcunun bulunduğu yolcu otobüsü seyir halindeyken yanmaya başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Söke-Milas Karayolunda, içerisinde 30 yolcunun bulunduğu yolcu otobüsü seyir halindeyken yanmaya başladı. Yolcuların kısa sürede tahliye edilmesiyle yangında ölen ya da yaralanan olmazken otobüs kullanılmaz hale geldi. 

Van'dan Bodrum istikametine giden bir firmaya ait yolcu otobüsü, saat 18.30 sıralarında Didim yol ayrımına geldiğinde motor kısmından alev aldı. Bir anda alev topuna dönen yolcu otobüsünde bulunan 30 yolcu, hızla kendilerini dışarıya attı. Kısa sürede otobüsün tamamını alevler sardı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kısa sürede söndürülürken otobüs kullanılamaz hale geldi. Yolcular, seyir halindeyken otobüsün içerisinde mazot kokusu aldıklarını iddia etti. Mazot kokusu aldıklarını otobüs personeline söylemelerine rağmen herhangi bir incelemenin yapılmadığını söyleyen yolcular, "Otobüsün motor kısmında çıkan yangını arkamızdan gelen araçların uyarmalarıyla öğrendik. Otobüste yaklaşık 30 yolcuyduk ve bazılarımız uyuyordu. Hızla kendimizi otobüsün dışarısına attık ve uzaklaştık. Alevler 2 dakika içerisinde otobüsün tamamını sardı. İki dakika daha gecikseydik facia yaşanabilirdi" dedi. 

Yolcuların kendilerini dışarıya atmasıyla yangında yaralanan olmazken, bagajları ile otobüsle birlikte kül oldu. Yolcular ise olay yerinden geçen başka otobüslerle ulaşacakları yerlere gönderildi.  

Jandarma, yangınla ilgili soruşturma başlattı. 

otobus-orta.jpg