Şölen, dünya liginde

Şirket, Küresel Top 100 listesine 65. sıradan girerek dünya ligindeki prestijli şirketler arasında yerini aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Gaziantep'te faaliyet gösteren Şölen Çikolata, dünyanın önde gelen çikolata ve şekerleme yayını "Candy Industry" tarafından hazırlanan küresel top 100 listesinde yer alan 2 Türk markasından biri oldu.

Şölen Çikolata'nın açıklamasına göre, şirket, Candy Industry dergisi tarafından hazırlanan Küresel Top 100 listesine 65. sıradan girerek dünya ligindeki prestijli şirketler arasında yerini aldı. Çikolata ve şekerleme sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin ciro, çalışan sayısı ve üretim tesisi sayısı bazında hazırlanan listede dünyanın en önemli çikolata ve şeker markaları arasına giren Şölen'in büyük bir başarıya imza attığı vurgulanan açıklamada, Şölen'in dünyanın en önemli 100 markasından biri olduğu belirtildi.

Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, Türkiye'deki 3 fabrikası ve 2008 verilerine göre 800 çalışanı ve 180 milyon doları aşan bütçesi ile dünyanın en önemli markalarından biri olmayı başaran Şölen'in, listeyi girmeyi başaran iki Türk markasından biri olduğunu ifade etti. Yakaladıkları bu başarının gurur verici olduğunu belirten Çoban, şöyle dedi:

"20 yıldır çikolata sektöründe yenilikçilik ve kalite anlayışı ile faaliyet gösteren bir Türk şirketi olarak bu başarıdan büyük gurur duyduk. Dünyanın birçok ülkesinden 100 markanın yer aldığı bir listede yer alan 2 Türk markasından biri olmak, yıllardır artarak devam eden azmimiz sonucu yaratmış olduğumuz farkın göstergesi. Bu başarıları daha da ileriye taşımak en önemli hedefimiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir