Şölen, Yönetim ve İcra Kurulu'nu ayırdı

İcra Kurulunun başına Üst Yönetici olarak Elif Çoban atandı, Yönetim Kurulu'na Hazım Ellialtı üye olarak katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çikolata, kek, bisküvi ve kraker üreticilerinden Şölen yönetiminde güçler ayrılığı prensibi benimsenerek, Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu ayrıldı.

İcra Kurulunun başına Üst Yönetici (CEO) olarak Şölen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Elif Çoban atanırken, başkanlığını İsmail Çoban'ın yaptığı Yönetim Kurulu'na Hazım Ellialtı üye olarak katıldı. Böylece, ilk kez aile dışından bir profesyonel, Şölen Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

Elif Çoban, Şölen'in kurumsal yönetim stratejisi kapsamında oluşturulan yeni yönetim yapısı ve hedeflerinin paylaşıldığı toplantıda, icranın tek elden yönetimi ile birimler arasındaki ilişkinin daha da kuvvetleneceğini ve böylece sorunlara daha hızlı ve yapıcı çözüm sağlanacağını söyledi.

2010 yılında İstanbul ve Gaziantep'teki 3 fabrikalarında, 1.500 çalışan ile yüzde 25 büyüme kaydederek, 350 milyon lira ciroya ulaşacaklarını bildiren Çoban, cirodaki yüzde 60 ihracat payı ile "Türkiye'nin en büyük çikolata ihracatçısı" olduklarını kaydetti.

Çoban, İstanbul Sanayi Odasının "En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu" listesinde 8 yılda 210 basamak yükseldiklerini ifade ederek, "Bu ciddi bir başarı ama, hedeflerimiz büyük, yapacak daha çok işimiz var" dedi.

Şölen'deki yeni yönetim yapısına ilişkin bilgi verirken de Çoban, İsmail Çoban, Ali Çoban, Hasan Çoban ve Mehmet Çoban'dan oluşan Yönetim Kurulunun, Hazım Ellialtı'nın katılımıyla güçlendiğini belirterek, hedeflerinin, 4 yılda ciroyu 2 katına çıkarıp 500 milyon dolar ciroya ulaşmak olduğunu belirtti.

Yönetim Kurulu Üyesi Hazım Ellialtı da, "Şölen hem bilgi işlem, hem üretim teknolojisi, hem de çağdaş insan altyapısı anlamında çok iyi kaynaklara sahip, çok daha ileri noktalara da gidecek. Sadece Türkiye'yi değil dünyayı yakından takip etmek ve işi keyifle yapmak gibi avantajlarımız var" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir