”Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz”

HSYK Başkanvekili Özbek, anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak, "Üzerimize düşen savunma görevimizi yapmak zorundayız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, anayasa değişikliği teklifiyle ilgili gerekli uyarıları yaptıklarını belirterek, "Üzerimize düşen savunma görevimizi yapmak zorundayız. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Özbek, HSYK binası girişinde, gazetecilerin HSYK'nın yapısını değiştirmeye yönelik anayasa değişikliği teklifinin TBMM'de kabul edildiğini anımsatmaları üzerine, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Meclis çalışmalarının devam ettiğini ve çalışmaların sonuçlanmasını beklediklerini ifade eden Özbek, "Bugüne kadar yargı bağımsızlığı ve hukuk devleti ilkelerinin korunması adına gerekli uyarıları yaptıklarını" kaydetti.

Özbek, yapılan anayasa değişiklikleriyle olumlu bir sonuç çıkmaması halinde üzerlerine düşen savunma görevini yapmak zorunda olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Nedir bu mücadele? Mücadele, en azından aydınlatma görevimiz var, onu yapmak zorundayız. Tarihe karşı vicdani sorumluluğumuz söz konusu olabilir. Yargı teşkilatına karşı vicdani muhasebeye düşmemek için elimizden geleni yapacağız. Bunu da kamuoyuyla paylaşacağız."

Özbek, bir gazetecinin, Türk halkına vereceği bir mesaj olup olmadığını sorması üzerine, "Her zaman sağduyusuna güvendiğimiz milletimiz var" karşılığını verdi.

Somut olarak yapmayı düşündükleri bir şey olup olmadığının sorulması üzerine de Özbek, "Bu konuda bir şey söylemenin TBMM iradesine karşı saygısızlık olacağını" ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir