”Sorunları tartışmak, bilek güreşine dönmemeli”

Cemil Çiçek, demokratik açılım çalışmaları çevresinde yaşanan tartışmalara ilişkin olarak, "Bilek güreşi yapar hale gelmemeliyiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, demokratik açılım çalışmaları çevresinde yaşanan tartışmalara ilişkin olarak, "Sorunları tartışırken birbirimizin vatanseverliğinden şüphe ederek bilek güreşi yapar hale gelmemeliyiz" uyarısında bulundu.

Cemil Çiçek, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın tarafından Ostim Lale Restoran'da verilen iftar yemeğine katıldı. Çiçek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyanın 16 sorunlu bölgesinden 13'nün bulunduğu bir coğrafyada yer aldığını belirterek, "Sebebi biz olmasak da sorumluluk ve sorunların maliyeti bizim üzerimizde" dedi.

Türkiye'nin, kendini kuşatan sorunlar karşısında kimi zaman korku, kimi zaman endişe, kimi zaman ise umutla yaşadığını anlatan Çiçek, "Bizim eksiğimiz ve zaafımız, bazılarını 100 sene, bazılarını ise 50 senedir tartıştığımız, bazılarını ise 2000'li yıllardan başlayarak tartıştığımız sorunları çözüme kavuşturamamamızdır" diye konuştu.

Çiçek, "Sorunları tartışırken birbirimizin vatanseverliği ve vatana bağlığından şüphe ederek bilek güreşi yapar hale gelmemeliyiz. Birbirimizin vatana bağlılığından şüphe etmeden oturup konuşabilmeliyiz. Sivil toplum ve muhalefet bizim yanlışlarımızı söylemeli, kendi doğrusunu da ortaya koymalı. En köklü sorunları böyle çözüme kavuşturabiliriz" dedi.

Türkiye'nin, sorunlarını çözüme kavuşturmada önünde tarihsel bir fırsat bulunduğunu da vurgulayan Çiçek, "Fırsat bir kez gelir, bir daha gelmez. Siyasette bir söz vardır. 'Siyasette sehiv secdesi olmaz'. Aynı fırsatı bir daha yakalayamazsınız" diye konuştu.

 İftara, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın yanısıra yabancı misyon temsilcileri ve bürokratlar da katıldı.

İftar sonunda, OSTİM'in desteğinde TÜBİTAK yarışmasına girerek 2. olan Ankara Üniversitesi'nin Hidromobil takımına ödülü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek tarafından OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın'ın isteğiyle bir kez daha sunuldu.