Sosyal medya ustalığını işe girerken kullan!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Didem ERYAR ÜNLÜ

İSTANBUL - Küresel ekonomik kriz sonrası ortayan çıkan yeni ve belirsiz tablo, şirket liderlerinin de değişimini, farklı yöntemler belirlemelerini gerektiriyor. PageGroup Türkiye Genel Müdürü Hugo Campo, yaşadığımız dünyada liderliğin esneklik ve uyumluluk deneyimi olduğunu söylüyor. Campo, "Dün işe yarayanlar, bugün işe yaramıyor. Yarın işe yarayacak olan, sonsuza dek işe yarayacak anlamına gelmiyor. Piyasa ihtiyaçlarına cevap verip veremediğimizi hergün sorgulamamız gerekli" yorumlarına bulunuyor. 

PageGroup ya da diğer adıyla Michael Page International, dünyanın önde gelen profesyonel seçme ve yerleştirme danışmanlığı şirketlerinden birisi. 37 yıl önce İngiltere'de kurulan şirket şu anda 164 Temsilcilik ile 36 ülkede faaliyet gösteriyor. PageGroup Türkiye çatısı altında 2008 yılından bu yana Page Executive, Michael Page ve Page Personel markaları hizmet veriyor. 

"İşten işe atlamak yaşam biçimi" 
Bugün iş dünyası ile tanışan yeni nesil de, dünden farklı. Onlar hem iş, hem hayat tecrübesi arıyorlar; işten işe atlamak onlar için adeta bir yaşam biçimi. Campo, bu yeni neslin yönetim modellerini de belirleyeceğini ifade ediyor: "Yeni motivasyon yolları bulmamız gerekiyor. Onları projenin bir parçası haline getirmemiz lazım. Bu, gençlerin profesyonel ve kişisel gelişimini destekleyecektir. Yeni nesil, inanılmaz değerlere sahip. Parlak eğitim geçmişi, yabancı dil, sonsuz bilgi ulaşımı. Onlar her şeyi çok hızlı öğreniyorlar. Hiçbir şeye kesin gözüyle bakmıyorlar. Herşeyi sorguluyorlar. Dolayısıyla onların beklentilerini cevaplamaya hazır olmalıyız. Gençler, yarını beklemiyor. Cevabı bugün istiyor." 

Bu süreçte ortaya çıkan yeniliklerden birisi, teknoloji ve sosyal medyanın yardımı ile "kişisel markaların" oluşmaya başlaması. İnsanlarla iletişim, sosyal ortamlardaki konum, kişisel olduğu kadar profesyonel hayatı da etkileyen unsurların başında geliyor artık. 

Hugo Campo'nun dikkat çektiği bir diğer konu da, önümüzdeki yıllarda yönetimde çeşitliliğin önem kazanacağı: "Farklı sanayilerden, ülkelerden gelen, farklı geçmişlere sahip yöneticiler, klasik engelleri yıkacaklar. Bugün sanat, spor, müzik gibi çok farklı alanlardan yönetime katkı sağlanabilir." 

Merak uyandıran CV avantaj sağlıyor 
Bu arada Michael Page, geçtiğimiz günlerde işverenlerin, iş başvurularında nelere dikkat ettiğini saptayan bir çalışma gerçekleştirdi. 

Çalışmanın ortaya koyduğu sonuç şu: "İşverenler yeni eleman alımları için, sosyal medya kanallarını ve online arama motorlarını gitgide artan bir şekilde kullanıyorlar. Günümüz koşullarında, sosyal medya kullanmadaki ustalığınızla, güçlü bir iletişim ağına sahip olmanız, yeni bir iş bulmak için avantaj sağlıyor. Doğru düzenlenmiş online profiliniz ise sizin tam olarak potansiyel bir çalışan olabileceğinizin en büyük kanıtı oluyor. İyi tasarlanmış online profil, kişide iyi bir izlenim bırakacak ve inceleme merakı uyandıracak nitelikte hazırlandığında diğerleri arasında hızlı fark edilme şansınızı arttırıyor."