'Sosyal medyaya düzenlemeye ihtiyaç var'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, sosyal medyadaki bireysel gazetecilerin bilgiyi teyit etmeleri gerektiğini ve bu konuda bir düzenleme ihtiyacı olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkan Yarımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medyada bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Sosyal medya, hukuktan ve ahlaktan bağımsız bir alan gibi görülüyor. Karşı karşıya gelindiği zaman söylenemeyecek sözler, yapılamayacak eylemler sosyal medyada normalmiş gibi yaklaşım sergileniyor. Sosyal medya, ahlaktan ve hukuktan bağımsız bir alan olarak düşünülemez. Gerçek alandaki sınırlarımız neyse, sosyal medya alanındaki sınırlarımızda aynı olmak durumundadır. Esas olanın kullanıcının daha bilinçli hale gelmesi ve bunlara prim vermemesidir" dedi.

Sosyal medya üzerinden gazetecilik yapanlara da bir kart verilmesi gerektiğini belirten Yılmaz "Sosyal medyadaki bireysel gazetecilerin bilgiyi teyit etmesi lazım. Düzenleme ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Sosyal medyadaki gazeteciliğin bir şekilde tarif edilmesi lazım. Bir kart verilecekse o kartın elektronik kart mı olur onu bilemiyorum ama o kartın verilmesi lazım. Aksi takdirde bu alan çok kontrolsüz, kaotik bir alan olarak zarar vermeye devam edecektir” diye konuştu.

"Siyasi istikrarımız var ama bu kırılgan bir istikrardır"

Anayasa değişikliği çalışmalarını da değerlendiren Yılmaz mevcut siyasi istikrarın kırılgan bir yapısı olduğunu söyledi. Yılmaz “Şuanda 14 senedir siyasi istikrarımız var ama bu kırılgan bir siyasi istikrardır. Kişilere ve partilere bağlı bir istikrardır. Bu kurumsal anlamda garanti altına alınmış kalıcı bir sistem değil." dedi.

CHP’nin yenilgiyi peşinen kabullenmiş bir psikoloji içinde olduğunu ifade eden Yılmaz “CHP’de şöyle bir psikoloji var; bizden hiçbir zaman cumhurbaşkanı seçilmez, biz hiçbir zaman Mecliste çoğunluk olamayız. Bunu peşinen kabullenmiş, bu psikoloji içinde aslında metinlerde hiç olmayan birtakım şeyleri okuyan, kendi okumalarıyla savaşan bir görüntüsü var. Kendi kurguladığı bir hayaletle savaşan bir görüntüsü var. Bu halkın tercihi, partilerin çabalarıyla gelecekte kimin seçileceğini, parlamentoda nasıl bir çoğunluk olacağını bugünden hiçbirimizin söylemesi mümkün değil. Siyaset çok dinamik bir süreçtir” açıklamasında bulundu.

"En iyi liderler bile en fazla iki dönem iktidarda kalacak"

Yılmaz, Anayasa değişikliği ile birlikte getirilmesi öngörülen iki dönem kuralını oldukça önemli bulduğunu belirtip "Diktatörlük gelmiyor, tam aksine milli irade güçlenmiş oluyor. Bu iki dönem kuralı da son derece önemlidir. En iyi liderler bile en fazla iki dönem iktidarda kalacak. Bitimsiz iktidarlar dönemi bitiyor” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir