İçişleri Bakanı'ndan ilk açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki saldırıyla ilgili Meclis'te milletvekillerine bilgi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Saldırı sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis'te milletvekillerine bilgi verdi.

Bakan Soylu, TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında İstanbul'daki saldırıya ilişkin milletvekillerine ilk gelen bilgileri aktardı.

Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." diye konuştu. 

İki ayrı patlama

Meclis'teki açıklama sonrasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte İstanbul'a gelen Soylu, hava alanında yaptığı ikinci açıklamada ise Beşiktaş'ta 2 ayrı patlama yaşandığı bilgisini paylaştı.

Bakan Soylu, "Öncelikle milletimize geçmiş olsun. Çok hain ve alçak bir saldırı gerçekleştirildi. İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce Beleştepe denilen yerde, birisi de Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Her bilgi teyide muhtaç bilgi" dedi.

Bakan Soylu şöyle devam etti:

"İlk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın hem geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaralılar Şişli Etfal başta olmak üzere yakın birçok hastaneye sevk edildi. Sayın Sağlık Bakanımızla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla ilk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın, emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tabi şehit konusunda biraz sonra valimizle, emniyet müdürümüzle değerlendirme yaptıktan sonra kamuoyu önünde açıklamada bulanacağız." 

İstanbul'da polise bombalı araçla saldırıİstanbul'da polise bombalı araçla saldırı